2022-12-11
Hela dagen
Centrala Stockholm, vid St Eriksplan


Denna kurs kommer vi även att filma, se längre ner.
Självkostnadspris, 250kr

Vi utgår från att människor vill vara nära andra människor. Personer vill bli berörda om intentionen är god.

Den här dagen tränar vi på att öppna upp för andra samtidigt som vi ser våra egna behov och gränser. Vi övar på att bli berörda och att beröra och att tillsammans hitta de många nyanserna däremellan.

Dagen kommer att handla om närvaro, att lyssna inåt och att ta ansvar för sig själv. Övningarna kommer att ske både på egen hand och tillsammans med andra. Vi startar med att i första hand möta oss själva för att därifrån möta andra. Vi övar på att ge och ta emot – kravlöst – från ett ställe som finns naturligt och djupt inom oss, utan baktanke eller för att behaga någon annan.

Tantra bjuder in oss till att uppleva livet fullt ut i varje stund. Vi kommer att utforska vår kropps naturliga sätt att röra sig ansträngningslöst och hur vi kan öppna upp för att kunna ta emot det livet ger oss. 

Den här workshopen är öppen för alla, både för nybörjare och för dig som deltagit på andra tantraworkshops tidigare, det viktiga är att du är öppen och nyfiken. Om du varit på liknande workshop tidigare så får du tillfälle att gå djupare i övningarna och träffa nya härliga människor.

Detta är en workshop där vi behåller våra kläder på.

—– Praktisk information —–


Drop in från kl 12:00-12.30
Workshop kl 12.30-15.30
Fika 15.30-16.00
Workshop kl 16.00-19.00
Middag kl 19-20.00
Avslut kl 20.00-20.30


Vi vill skapa ett sådant tryggt och öppet rum som möjligt, därför behöver du kunna vara med på alla workshops för att vara med.


Filming
Kursen kommer även att filmas för att klippas ihop och sen visas på Närhets hemsida och sociala kanaler. Vi vill kunna visa hur vår kursverksamhet ser ut och hoppas kunna porträttera den glädje, gemenskap, sorg och förtvivlan som det är att vara människa och hur det kan vara på våra tantrakurser. 

För att delta behöver du vara okej med att bli filmad och även skriva under ett avtal så vi kan vara säkra på att vi kan använda bilderna på vår hemsida och i våra sociala kanaler. Här är länken till avtalet. Läs igenom det innan så det inte blir en överraskning när du kommer.

2 Professionella filmare kommer att filma under övningarna, utan att avbryta det som pågår. Filmarna är med som en i gruppen och efter en stund kommer du troligtvis inte ens märka att de är där.

Anmälan:
Anmäl dig genom att trycka på knappen nedan. Vi hör av oss så fort vi är säkra på att det finns en plats för dig. Om du har några frågor så tveka inte att höra av dig!

Några centrala inslag under helgen kommer att vara;

 • Övningar i medveten beröring
 • Känna in, uttala och prova våra egna gränser
 • Öva förmågan att vara närvarande i oss själva i mötet med en annan
 • Se hur andningen kan hjälpa oss att reglera nervsystemet
 • Att hitta glädjen i rörelse och dans
 • Inkännande yoga och meditation
 • Introspektion och chans att dela dina upplevelser och känslor 
 • Under fria former möta andra människor och skapa relationer
 • Närmar dig dina känslor på ett icke-dömande sätt, 
 • Vi bjuder på vegetarisk mat till middag
 • All annan mat kan tas med eller förtäras på någon av alla matställen i närheten.
 • Vid frågor, tveka inte att höra av dig.
 • Inga droger, ingen alkohol.
 • Workshopen sker framför allt på svenska.
 • Pris 250:-


Gå gärna med i vår facebookgrupp, där händer det härliga saker.

Varm Kram
Timmy och Caroline

Timmy
Rörelse, möten och kommunikation med kroppen är något Timmy brinner för. Han har lärt sig att känna människor på ett djupt sätt. Hans grundade glädje och närvaro gör att gruppen snabbt blir bekväma och lätt kan hitta sin egen kraft. Timmy vill ge utrymme till medveten beröring och att människor ska hitta sitt egna sensuella och receptiva inkännande, något som finns i alla människor.
Timmy håller i kurser och retreats och har jobbat som ledare i över 20 år.

Caroline
Att få vara med och stärka andra personers självkännedom är något som Caroline brinner för. Hon har lärt sig att vägen till välmående går via acceptans. Hennes närvaro och lugn är något som inbjuder till tillit och trygghet.
Caroline bringar harmoni till gruppen genom stöttning, assistering och att göra underbar mat.