2023-10-14
hela dagen.


Vill du utforska att bli omhändertagen.
Fasthållen, i kontroll med repet som verktyg.

I en trygg, öppen och omhändertagande atmosfär utforskar vi kontakten med vår partner med hjälp av rep. Att använda rep kan vara en fantastisk upplevelser för både den som binder och den som blir bunden. Det kan vara en underbar resa att låta någon annan ta över ansvaret eller att själv få styra. Att binda fast, titta på estetiken efter bindningen eller att bara att njuta av samspelet är en resa i sig.

På denna workshop utforskar vi framförallt att föra och följa, styra och bli styrd, ge och ta. Vi utforskar hur vi kan använda repen som en förlängning av våra händer för att greppa det vi längtar efter. Vi undersöker samtycke och hur vi gör för att alla parter fullt ska vara med på allt som händer. Vi byter partner ofta så att du kommer få kontakt med många personer i rummet, du behöver alltså inte någon partner för att komma på denna kurs.

Denna kurs är för dig som vill börja experimentera med rep, Shibari, den Japanska repkonsten. Vi kommer fokusera på grunden till hur, vad och varför vi vill hämma vår partners rörelsefrihet och hur vi kan göra bindningen så säker som möjligt med de problem som kan uppstå.

Efter denna kurs kommer du ha färdigheter för att själv börja träna och experimentera med Shibari. Du kommer kunna binda fast handleder eller andra kroppsdelar till en stol eller egentligen vad som helst. Du kommer att få kunskap i hur du kan göra din bindning mer eller mindre estetiskt och hur du samtidigt skulle kunna njuta mer av samarbetet med din partner. Du kommer få tillräckligt tekniska kunskaper så att du kan gå en mer avancerad kurs.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet.
Säkert, sunt och överenskommet! Allt kan hända men inget måste hända.

—– Praktisk information —–
Tider:


Drop in från kl 10:00-10.30
Workshop kl 10.30-13.30
Lunch 13.30-15.00
Workshop kl 15.00-18
Middag kl 18-19:30
Workshop kl 19:30-21:00
Fritt häng kl 21:00Efter workshopen så är det fritt utforskande av vad vi lärt oss, föra, följa, träna på bindning, mysa, fika eller prata. Vi hoppas att ni stannar kvar. Timmy och assistenterna kommer finnas kvar om du vill ha hjälp, tips eller om du vill bli bunden av en lite mer erfaren bindare.

Vi går bland annat igenom

  • Grundläggande knopar och rephantering.
  • Säkerhet
  • Olika shibarimönster
  • Lite om olika typer av rep.
  • Kontakt till din partner
  • Samtycke

Mer Info
Vi bjuder på vegansk mat.
Vid frågor, tveka inte och höra av dig.
Inga droger, ingen alkohol.
Workshopen sker framför allt på svenska. 
Du får låna rep om du inte har egna.
Vi byter partner under kursen

Kostnad 925kr studerande, arbetslös eller liknande, hör av digGå gärna med i vår facebookgrupp, där händer det härliga saker.

Anmälan:
Anmäl dig genom att trycka på knappen nedan. Vi hör av oss så fort vi är säkra på att det finns en plats för dig. Om du har några frågor så tveka inte att höra av dig!

Varm Kram
Timmy och Johanna

Timmy
Rörelse, möten och kommunikation med kroppen är något Timmy brinner för. Han har lärt sig att känna människor på ett djupt sätt. Hans grundade glädje och närvaro gör att gruppen snabbt blir bekväma och lätt kan hitta sin egen kraft. Timmy vill ge utrymme till medveten beröring och att människor ska hitta sitt egna sensuella och receptiva inkännande, något som finns i alla människor.
Timmy håller i kurser och retreats och har jobbat som ledare i över 20 år.

Johanna
Kreativ process, dans och rörelse i närhet är Johannas stora passion. Redan vid ung ålder har hon upptäckt en stor del av det tantriska perspektivet och gjort den till en del av livet. Hon har en unik förmåga att locka fram människans kreativa kraft och gruppens samarbete och välmående är står i centrum i hennes ledarskap. Hennes närvaro och lugn är något som inbjuder till tillit och trygghet.