2021-00-00
hela dagen.


En dans med en annan människa är en kort relation och en chans att få upptäcka den andre på ett helt annat sätt än vi vanligtvis gör.

Vi ger dig verktyg till att uttrycka det du vill förmedla med din dans och hur du på bästa sätt förmedlar det till din danspartner. Vi förtydligar de olika språk du använder för att kommunicera och ökar din förståelse för vad som känns och inte känns när du dansar. Hur hittar du din egen balans och vad innebär det att vara beroende av din danspartner? Vi utforskar varför det känns som att vissa sätt att dansa på är mer “rätt” än andra, varför vissa danser känns som i flow och andra som haltande brottningsmatcher. Vad innebär det att ha kontakt med din danspartner under dansen och hur kan det kännas att tappa den kontakten?

Vi vill att du ska kunna dansa din egen skapande dans, på dina egna villkor, tillsammans med en partner.

Kursen består av övningar för att renodla de olika språk du kommunicerar med när du dansar. Dessa övningar kopplas sedan till grundläggande turer som kan utvecklas i oändlighet med din egen fantasi. 

Vi ser det som att kommunikationen i dansen utgår från dessa grundläggande språk:

Tröghet, flöde – Att kunna bevara den energi som skapas och att kunna känna och uppleva vart den är på väg. Att kunna ta, ge och överföra flödet.

Spegling – Vad innebär det att spegla din partner? Hur gör du det och vilka olika sätt kan du spegla  på? Vi kollar också på olika sätt att ”krossa” spegeln…

Motstånd – Hur ger du motstånd och varför medför det ofta ett större samspel i dansen? Vad innebär det att vara beroende av varandra i dansen och hur tar du vara på din frihet?

Ram – Hur är det att dansa med och utan “ram” och hur mycket spänning behövs det i kroppen?

Receptivitet – Att vara receptiv inför din egen och din partners vilja och att kunna kombinera de två. För att båda parter ska kunna känna in den andra oavsett om du för eller följer.

Egen dans – Vem är du i dansen? Vad vill du och hur vill du röra mig till just den här musiken? Hur gör du för att förmedla detta till din partner och hur vet du om hen hänger med på den idén?

Att bryta mot de ovanstående språken – Hur bryter du på ett smidigt sätt mot de språk som du lärt dig?

Musiken
Lyssna på musiken, dansa till musiken, dansa inte till musiken.

Genom övningar som öppnar upp för kreativitet, skratt, utmaningar och intuition utvecklar vi både vår egen och vår gemensamma dans tillsammans.

Förkunskap: Vi tänker oss att du har gått på danskurs ca två terminer eller liknande och klarar dig hyfsat på “socialdansgolvet”.

Dagen kommer att handla om närvaro, att lyssna inåt och att ta ansvar för sig själv. Övningarna kommer att ske både på egen hand och tillsammans med andra. Vi startar med att i första hand möta oss själva för att därifrån möta andra. Vi övar på att ge – kravlöst – från ett ställe som finns naturligt och djupt inom oss, utan baktanke eller för att behaga någon annan.

Tantra bjuder in oss till att uppleva livet fullt ut i varje stund. Vi kommer att utforska vår kropps naturliga sätt att röra sig ansträngningslöst och hur vi kan öppna upp för att kunna ta emot det livet ger oss. 

Den här workshopen är öppen för alla, både för nybörjare och för dig som deltagit på andra tantraworkshops tidigare, det viktiga är att du är öppen och nyfiken

—– Praktisk information —–


Drop in från kl 13:30
Workshop kl 14-18
Middag kl 18-19:30
Workshop kl 19:30-20:30
Fri dans kl 20:30Efter sista workshopen hoppas vi att så många som möjligt vill stanna kvar för fortsätt dans, häng och prat.

Viktigt!
Portarna stänger kl 14
Vi vill skapa ett tryggt och säkert rum så vi släpper inte in någon efter workshopen har startat.

Anmälan:
Anmäl dig senast den ……….. genom att maila kontakt@narhet.se. Om du har några frågor så tveka inte att höra av dig!

OBS! Anmäl dig senast den …..

* Vi bjuder på vegansk mat.
* Vid frågor, tveka inte att höra av dig.
* Inga droger, ingen alkohol.
* Workshopen sker framför allt på svenska. 

Bjud gärna in dina vänner till evenemanget.

Varm Kram
Timmy

Timmy Gustafsson

Det som drar mig till dansen är samtalet utan ord. Så länge dansen pågår är det kutym att inte prata och det tycker jag är fantastiskt, då det sällan är så i övriga samhället. Att kommunicera med en partner, och att framför allt komma åt sig själv, fysiskt. Känsla, uttryck och närhet. En dans med en annan människa är en kort relation och en chans att få upptäcka den andre på ett helt annat sätt än vi vanligtvis gör. I rörelsen förmedlar och delar vi våra liv och utbyter upplevelser och erfarenheter, vi öppnar och gömmer oss, kommer nära någon annan och oss själva. 

I många år har jag forskat i hur det genuina uttrycket skulle kunna se ut. Genom dans, drama och musik har jag i mig själv och andra undersökt om det finns någon “äkta” rörelse eller uttryck, och vad det i så fall skulle vara.

När jag undervisar i dans så går jag gärna igenom hur vi kommunicerar med varandra. Jag vill ge deltagarna olika verktyg de kan använda för att förstå varandra bättre. Oftast djupdyker jag i ett verktyg för att sedan påvisa hur det kan vara om man inte använder det alls, hur man skulle kunna komma till en liknande rörelse med ett annat verktyg.

I min undervisning delar jag gärna med mig av coola dips och tricks likväl som hur vi skulle kunna känna in och vara perceptiva till max. Men framför allt vill jag förmedla att:

  • Vår attityd syns
  • Vår historia skiner igenom 
  • Frågan är bara om vi vill se och uppleva det?

Vi ses på Golvet!