29/12 2023 – 1/1 2024
4 dagar
Odenslunds kursgård


Nyår!
Medveten Närhet Tillsammans

Tillsammans släpper vi taget om det gamla året och bjuder in det nya livet, närheten och kärleken. Tillsammans utvärderar vi, sätter ord på och förkroppsligar det vi varit med om. Vi hjälper varandra att ta nästa steg, ta plats, uppleva och förnya. Vi firar in det nya året med mer närvaro, värme och frihet.

Dagarna fyller vi med workshops och på kvällarna är det fritt för umgänge, häng, lek och samtal. Vi använder andning, beröring, yoga och dans för att utforska hur vi kan uppnå mer kärlek i livet. Tillsammans skapar vi en säker och trygg plats för att kunna uttrycka och närma oss varandra och oss själva. Genom en kombination av övningar, frihet och vila kan kursens moment integreras i våra liv.

Alla människor behöver fysisk och psykisk närhet, det är fundamentalt för att vi ska känna mening och tillhörighet i livet. Genom att först hitta tryggheten i dig själv kan du sen möta andra med den närvaro och kärlek som redan finns inneboende i dig. Vi vill att du ska få verktyg till att komma längre ner i kroppen för att förstå det du egentligen vill, med andra och dig själv. Den trygghet gruppen kan ge och övningar i gränssättande skapar den frihet vi mår bra av. Gränser + trygghet = frihet

Det spelar ingen roll om du aldrig varit på en tantraworkshop eller om du är en van utövare. Detta nyår samlas vi där vi är, som vi är. Låt oss fira tillsammans!

Några centrala inslag under dagarna kommer att vara;

* Övningar i medveten beröring
* Känna in, uttala och prova våra egna gränser
* Öva förmågan att vara närvarande i oss själva i mötet med en annan
* Se hur andningen kan hjälpa oss att reglera nervsystemet
* Att hitta glädjen i rörelse och dans
* Inkännande yogapass och meditation
* Vila, introspektion och chans att dela dina upplevelser och känslor 
* Under fria former möta andra människor och skapa relationer
* Närmar dig dina känslor på ett icke-dömande sätt, 

—– Praktisk information —–


Torsdag 29/12
Incheckning från kl 14.00
Samling och intro.
Gemensam middag.

Fredag
Yoga, workshop, möten ,lek.
Förberedelse för nyår. Gemensamma måltider. Fest!

Lördag
Yoga, workshop, häng.
Mat. Dans. lek, mys.

Söndag
Workshop. Gemensam städning. Avslutningscirkel.
Helgen avslutas kl 18.00

Kostnad
3600kr
Priset inkluderar mat och boende i 6-bäddsrum.


Anmälan:
Anmäl dig genom att trycka på knappen nedan. Vi hör av oss när vi vet att det finns en plats för dig. Om du har några frågor så tveka inte att höra av dig!

  • Retreatet sker i ett underbart stort hus i sörmlands vackra landsbygd.
  • Under workshopövningarna behåller vi kläderna på.
  • Våra kockar serverar vällagad vegetarisk mat, brunch, middag och fika däremellan. 
  • Detta är alkohol- och drogfria dagar.
  • Du behöver kunna vara på plats under hela kursen för att kunna vara med.
  • Vi tar tillsammans hand om platsen vi är på genom att hjälpas åt med det som behöver göras ex disk och städning.
  • Evenemanget är riktad enbart till vuxna.
  • Alla workshops sker framför allt på svenska. Engelsktalande gäster är också mycket välkomna och kommer att kunna förstå allt de behöver veta.
  • Vi kommer vara i huset fram till den 3 Januari. Du är välkommen och stanna och ta det lugnt efter eventet är över.Gå gärna med i vår facebookgrupp, där händer det härliga saker.

Varm Kram
Timmy, Johanna och Caroline

Timmy
Rörelse, möten och kommunikation med kroppen är något Timmy brinner för. Han har lärt sig att känna människor på ett djupt sätt. Hans grundade glädje och närvaro gör att gruppen snabbt blir bekväma och lätt kan hitta sin egen kraft. Timmy vill ge utrymme till medveten beröring och att människor ska hitta sitt egna sensuella och receptiva inkännande, något som finns i alla människor.
Timmy håller i kurser och retreats och har jobbat som ledare i över 20 år.

Johanna
Kreativ process, dans och rörelse i närhet är Johannas stora passion. Redan vid ung ålder har hon upptäckt en stor del av det tantriska perspektivet och gjort den till en del av livet. Hon har en unik förmåga att locka fram människans kreativa kraft och gruppens samarbete och välmående är står i centrum i hennes ledarskap. Hennes närvaro och lugn är något som inbjuder till tillit och trygghet.