21-24/6 2022
4 dagar


Midsommar!
Medveten Närhet Tillsammans

Vi tillbringar midsommarhelgen tillsammans i ett underbart stort hus i sörmlands vackra landsbygd. Vi firar, upplever och experimenterar med den energi som årets längsta dagar ger oss. Vi har massa workshops och även bad, sol och häng. Vi njuter av sommaren, gemenskapen och allt som gör att vi känner oss levande.

Det här är en helg för dig som vill träffa närvarande människor i en trygg och mysig miljö. En helg där du får komma i kontakt med dina egna behov i fin gemenskap med andra. Vi möts, andas och kommer närmare oss själva och varandra under årets ljusaste dagar.

Under fyra dagar (sex dagar om du kommer redan på måndagen) har du chansen att låta människor komma närmare dig och låta dig själv komma närmare andra. Tillsammans skapar vi en säker och tillåtande atmosfär där vi kan relatera till varandra kärleksfullt, medvetet och med ett öppet hjärta. Dagarna kommer att handla om närvaro, att lyssna och att öva på att ta ansvar för våra egna gränser.

Övningarna kommer att bestå av olika typer av möten och guidning till hur vi kan röra oss, dansa och kommunicera med varandra. Vi tränar på beröring och på att mötas så som vi vill mötas. Kvällarna är fria att mysa, prata, fika, dansa, bada.

Det spelar ingen roll om du aldrig varit på en tantraworkshop eller om du är en van utövare. Denna midsommarhelg samlas vi där vi är, som vi är.

Några centrala inslag under helgen kommer att vara;

Övningar i medveten beröring
Känna in, uttala och prova våra egna gränser
Öva förmågan att vara närvarande i oss själva i mötet med en annan
Se hur andningen kan hjälpa oss att reglera nervsystemet
Att hitta glädjen i rörelse och dans
Inkännande yogapass och meditation
Vila, introspektion och chans att dela dina upplevelser och känslor 
Under fria former möta andra människor och skapa relationer
Närmar dig dina känslor på ett icke-dömande sätt, 

—– Praktisk information —–


Onsdag 21/6
Incheckning från kl 14.00
Samling och intro.
Gemensam middag.

Torsdag
Yoga, workshop, möten ,lek, bad.
Vila och massa övningar.

Fredag
Förberedelse för midsommar. Gemensamma måltider.
Mat. Dans. Fest.

Lördag
Workshop. Gemensam städning. Avslutningscirkel.
Helgen avslutas kl 16.00

Kostnad
3400kr
Priset inkluderar workshops, boende i flerbäddsrum, mat och fika.
Det går också att tälta.

Anmälan:
Anmäl dig genom att trycka på knappen nedan. Förra året blev det fullt två månader innan, så anmäl dig om du är intresserad. Vi hör av oss så fort vi har en plats för dig. Om du har några frågor så tveka inte att höra av dig!

 • Retreatet sker i ett underbart stort hus i sörmlands vackra landsbygd. Vi är i huset från måndag kväll. Kom gärna och häng med oss, slappa och planera inför midsommar. Du bor gratis och fixar din egen mat. Välkommen.
 •  Våra kockar serverar vällagad vegetarisk mat, brunch, middag och fika däremellan. 
 • Detta är alkohol- och drogfria dagar.
 • Under workshopövningarna behåller vi kläderna på.
 • Midsommar med Närhet är nu en stor tradition för många, vi har haft detta två år tidigare.
  Detta midsommar blir vi ca 50st.
 • Du behöver kunna vara på plats under hela kursen för att kunna vara med.
 • Vi tar tillsammans hand om platsen vi är på genom att hjälpas åt med det som behöver göras, ex disk och städning.
 • Evenemanget är riktad enbart till vuxna.
 • Alla workshops sker framför allt på svenska. Engelsktalande gäster är också mycket välkomna och kommer att kunna förstå allt de behöver veta.Gå gärna med i vår facebookgrupp, där händer det härliga sak


Varm Kram
Vi skulle bli så glada om du vill vara med och fira midsommar med oss.
Timmy, Johanna och CarolineTimmy
Rörelse, möten och kommunikation med kroppen är något Timmy brinner för. Han har lärt sig att känna människor på ett djupt sätt. Hans grundade glädje och närvaro gör att gruppen snabbt blir bekväma och lätt kan hitta sin egen kraft. Timmy vill ge utrymme till medveten beröring och att människor ska hitta sitt egna sensuella och receptiva inkännande, något som finns i alla människor.
Timmy håller i kurser och retreats och har jobbat som ledare i över 20 år.

Johanna
Kreativ process, dans och rörelse i närhet är Johannas stora passion. Redan vid ung ålder har hon upptäckt en stor del av det tantriska perspektivet och gjort den till en del av livet. Hon har en unik förmåga att locka fram människans kreativa kraft och gruppens samarbete och välmående är står i centrum i hennes ledarskap. Hennes närvaro och lugn är något som inbjuder till tillit och trygghet. Under kursen kommer hon att stå för maten och hålla i workshops. 
Johanna har upplevt livet i över 20 år. 

Caroline
Att få vara med och stärka andra personers självkännedom är något som Caroline brinner för. Hon har lärt sig att vägen till välmående går via acceptans. Hennes närvaro och lugn är något som inbjuder till tillit och trygghet.
Caroline bringar harmoni till gruppen genom stöttning, assistering och att göra underbar mat.